ATB: NO WOMEN NO TRY x deRUGBYSPECIALIST

ATB: NO WOMEN NO TRY x deRUGBYSPECIALIST

VANDAAG IN AROUND THE BLOCK


NO WOMEN NO TRY
Vandaag maken we kennis met Carel.
Samen met Khalid een van de oprichters van NWNT Hoe & wanneer is deze groep ontstaan?

Wij zijn in november 2021 begonnen op papier, onze eerste wedstrijd speelden wij op Blue Balls 2022 tegen SVRC (Virgiel).
Khalid en ik zijn No Women No Try ooit begonnen omdat RC Delft niet naar Ameland Beach Rugby ging. Wij besloten toen zelf een barbarian team op te richten voor het festivalseizoen.Ik zag dat er ook een jeugdteam onder de naam
NO WOMAN NO TRY actief is,
uit hoeveel leden bestaat de groep eigenlijk?

Khalid is actief bezig geweest om een jeugdteam samen te stellen.
Als No Women No Try staat één ding voorop: plezier maken op een rugbyveld. Iets waar wij de jeugd graag in meenemen. Zij zijn uiteindelijk de toekomst & een vereiste voor het voortbestaan van No Women No Try.
Als je de senioren en de jeugd bij elkaar optelt is het inmiddels uitgegroeid tot een vriendenteam van zo’n 100-120 leden.Er is ook aandacht voor spelers die wat moeilijker meegaan met alle maatschappelijke ontwikkelingen. Is dat een bewuste keuzen?

Khalid komt met zijn werk bij TurnOver dagelijks in aanraking met jongeren met uiteenlopende problemen.
De methodiek van TurnOver is geënt op het functioneren van een rugbyteam. Rugby is een uitdagend spel met strakke spelregels en talloze leermomenten. Respect, discipline, teamspirit, feedback, zelfbeheersing en incasseren staan voorop.
Ikzelf werk als Teamleider Recruitment en geloof ook erg in het bieden van gelijke kansen ongeacht achtergrond, beperkingen of uitdagingen.
We zijn ervan overtuigd dat iedereen met zijn of haar unieke talenten een waardevolle bijdrage kan leveren aan een team.
Hoewel onze naam het niet uitstraalt zijn ook vrouwen meer dan welkom om deel te nemen.
Eva (HRC) en Celine (Hookers) spelen dan ook regelmatig met ons mee.


Deze speelzomer kwamen ook de eerste successen
Smaakt dat naar meer?

We spelen recreatief leuk mee. Deze zomer wonnen we op Blue Balls zelfs van RC Delft heren 1. Een team wat het behoorlijk doet in de 2e klasse.
Eerlijkheid biedt te zeggen dat wij die dag ook wel een bak aan talent op het veld hadden staan. Maar het geeft wel een goed beeld.
Op goede dagen denk ik dat wij op 3e klasse niveau in Nederland prima mee zouden kunnen doen. Op uitzonderlijke dagen en met de juiste mensen nog een niveautje hoger.
Vooropgesteld blijft: wie zich aanmeldt mag spelen en na afloop doe je gezellig een biertje mee. Winnen is leuk en wordt zeker gevierd, maar plezier staat voorop. Wij zijn gevraagd om de groep te ondersteunen op een aantal vlakken.
Hoe kwamen jullie bij ons terecht?

De RugbySpecialist is inmiddels een echt begrip in onze regio en hofleverancier van een aantal clubs waar onze vrienden in de normale competitie bij spelen.
Persoonlijke service, goed materiaal en advies vanuit expertise, met andere woorden een plek waar wij ons als rugbyfamilie thuis voelen.
Daarnaast hopen we altijd nog een keer 'Gomes' op onze eerste rij of als robuuste 8 te kunnen strikken :POok is recent een eerste ‘familyday’ gehouden.
Is dat goed bevallen?

Dit is onwijs goed bevallen! We waren te gast bij Windsurfing & Sup Delft Plane in de Delftse Hout. We hebben hier de hele dag met leden en vrienden van No Women No Try beach rugby wedstrijdjes gespeeld, er was een BBQ, een band (Spot On) en een DJ. Met andere woorden; een goedgevuld programma van 09:00 tot 00:00. Voor herhaling vatbaar. 
Als mensen door dit alles interesse hebben gekregen om eens lekker mee te gaan naar een toernooi met de groep.
Hoe kunnen ze het beste contact opnemen?

Volg ons op instagram en stuur ons een DM.
We hebben een whatsappgroep met alle leden waarin communicatie is over alle evenementen en een social whatsappgroep waarin de wat minder inhoudelijke gesprekken worden gevoerd.

Verder spelen we op Ameland, Boerenrugby Baambrugge, Blue Balls, dus spreek ons vooral aan als je eens mee wil ballen.


Carel Voges is sinds kort trotste vader van een dochter.
Daarnaast nog actief als speler van Haagsche Rugby Club op de 2e rij Positie.
Volg NO WOMEN NO TRY via instagram op
@no_women.no_try