ATB: WORLD POLICE & FIRE GAMES

ATB: WORLD POLICE & FIRE GAMES

Vandaag in Around the Block

Marcel den Breejen
Wij stellen deze rugbyende agent wat vragen over dit grote evenement wat dit jaar in Rotterdam gaat plaatsvinden.


de WPFG

De WPFG staat voor de World Police & Fire Games.
Dit is een 2-jaarlijks terugkerend breedtesportevenement voor personeel van brandweer, politie, brandweer, douane en gevangeniswezen
(Dienst Justitiële Inrichtingen) van over de hele wereld.
Komende zomer komen de WPGF naar Rotterdam en vindt plaats van 22 tot en met 31 juli 2022.
Via deze link kom je bij het promotiefilmpje van de WPFG Rotterdam 2022 terecht, https://youtu.be/9CaOa1xqebU


Wat is het?

Binnen de WPFG komen atleten vanuit alle hoeken van de wereld uit in één of meerdere van de 63 georganiseerde sportactiviteiten.
Daar zitten een paar hele specifieke activiteiten tussen, speciaal voor brandweerlieden (Muster, Hose Cart & Bucket Brigade of Ultimate Firefighter) , maar ook voor politie (diverse schietdisciplines en politiehonden)
.
Op de site wpfgrotterdam2022.com kan je een indruk krijgen van alle verschillende disciplines.Dit zijn zelfs meer sporten als er tijdens de Olympische Spelen worden georganiseerd.  

Binnen de WPFG organiseren een driedaags rugby 7’s of 7-Aside toernooi, dat van zaterdag 23 juli 2022 tot maandag 25 juli 2022 plaatsvindt.
We zijn er trots op dat dit plaats vindt bij onze vertrouwde Rotterdamse Rugby Club (RRC) met ondersteuning van Rugby Nederland en de RugbySpecialist.nl


Rugbysevens is dus bij RRC, wat kunnen we verwachten?

Een uniek driedaags toernooi op 2 velden, waar we naar verwachting 30-40 verschillende teams, die uitkomen in 5 divisies, mogen verwelkomen.
Op zaterdag & zondag vinden de poulewedstrijden plaats, maandag is de finaledag, met (kruis)finales, waar de beste teams strijden voor de eindoverwinning.
Gedurende dit toernooi zorgen wij als sportcoördinatoren, met ondersteuning van onze vrijwilligers en horecamensen, ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld om te komen tot een uniek toernooi.


Mogen alle rugbyliefhebbers komen kijken naar het toernooi?

Ja natuurlijk, zo’n uniek driedaags toernooi wil je niet missen.
De WPFG op zichzelf is al een uniek evenement Rugbyliefhebbers (dat zijn wij zelf ook!) kunnen wat dat betreft tijdens het toernooi hun hart ophalen.
Rugby 7’s zijn super dynamische en spectaculaire wedstrijden, zowel voor de deelnemende teams als voor het publiek.  


Er zijn dan ook vrijwillgers nodig?  Waar kunnen zij zich aanmelden?

Graag, wij hebben alle hulp nodig en vrijwilligers zijn zeker welkom.
We zoeken vrijwilligers voor verschillende rollen en taken, zoals ondersteuning aan het wedstrijdsecretariaat, refs en linesmen, als buddy worden gekoppeld aan een team, hosten van de teams (ontvangst en wegwijs maken), ondersteuning in de horeca, op- en afbouwen van het evenement, maar ook met elkaar het terrein schoon en veilig houden.

Kortom, alle hulp is welkom.
Aanmelden kan via ons mailadres: rugby@WPFGRotterdam.com, maar ook voor andere vragen kan je bij ons terecht.
Sinds kort hebben we een FB pagina en groep WPFG Rotterdam 2022 Rugby 7’s (FB/WPFGrugby)  in de lucht en gaan we onze flyers (digitaal) verspreiden.

Dus ik hoop dat heel rugbyliefhebbend Nederland langs komt tijdens dit toernooi om lekker rugby te kijken in het zonnetje.

Marcel is doordat zijn zoon is gaan rugbyen, ook zelf begonnen aan de fantastische sport. Inmiddels is deze compacte prop lid van de Clubvan100(kg) en speelt nog lekker zijn potjes bij de Oude Meesters en is nog in voor de Touch om fit te blijven.

Hij tipt SA als WK-winnaar volgend jaar, maar kijkt ook naar volgens hem Frankrijk zelf als outsider.